TipsWeetjes

Auto leasen: 3 handige weetjes

Auto leasen: 3 handige weetjes
732views

Een auto leasen is eigenlijk een vorm van huren of lenen. Je betaalt maandelijks een vast tarief om de auto te kunnen rijden en zodra de looptermijn is afgelopen, lever je de auto in. Toch is een auto leasen anders dan het huren van een auto, want dit doe je altijd voor een langer termijn. Je kunt niet na enkele maanden de auto inleveren. Doorgaans is er sprake van een looptermijn van minimaal 36 maanden en maximaal 60 maanden. Hierdoor zit je dus echt voor langere tijd aan het leasecontract, de kosten en de auto vast. Toch wordt het leasen van auto’s steeds populairder en dat is natuurlijk niet zonder reden. Leasen kan namelijk ontzettend veel voordelen hebben.

Overweeg jij om binnenkort een auto te leasen en ben je benieuwd wat je allemaal kunt verwachten? Hier zijn 3 opvallende weetjes!

1.      Grenzen met betrekking tot leeftijd

Volkswagen lease via Superlease is in principe voor iedere doelgroep mogelijk. Belangrijk is wel dat je aan enkele eisen voldoet alvorens je kunt gaan leasen. Zo zal er altijd een inkomstencheck worden gedaan. Nodig om te bepalen of je het maandtarief ook daadwerkelijk iedere maand kunt betalen en of er sprake is van inkomstenzekerheid, zodat je niet halverwege het contract plotseling niet meer in staat bent om de auto te leasen. Daarnaast speelt ook leeftijd een belangrijke rol. Om te voorkomen dat men te maken krijgt met vroegtijdig sterven of ineens niet meer in staat is om de auto te rijden, wordt er bij veel leasemaatschappijen een leeftijdsbegrenzing gebruikt. Hierbij mogen bestuurders boven de 75 jaar vaak geen leasecontract meer afsluiten. Dit geldt echter niet voor alle leasemaatschappijen.

Hierdoor is het leasen van een auto voor veel ouderen juist weer een stuk interessanter geworden, omdat het voor hun door hun leeftijd vaak niet meer mogelijk is om geld te lenen bij een kredietverstrekker. Zo zijn ze toch nog in staat om een lease auto toyota te rijden, zonder dat ze over een fikse spaarrekening hoeven te beschikken.

2.      Contactbreuk is lastig

Er kunnen natuurlijk situaties ontstaan waardoor je niet meer in staat bent om de leaseauto te betalen. Situaties die je van tevoren nooit ingecalculeerd had. Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding, maar ook het verliezen van je grootste inkomstenbron. In dat geval sta je wel voor een dilemma. Want hoewel een contractbreuk altijd mogelijk is, zal dit bij de meeste leasemaatschappijen ook ontzettend kostbaar kunnen zijn. Lees daarom voordat je een leasecontract afsluit altijd eerst de voorwaarden door. Zo weet je precies waar je aan toe bent mocht er een dergelijke situatie ontstaan.

3.      Eigen verantwoordelijkheid

Zodra je in een leaseauto rijdt, ben jij ook verantwoordelijk voor deze auto. Natuurlijk zal er door de jaren wat acceptabele schade ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schade door schoenen aan het interieur binnen de auto of enkele kleine butsen in de verf. Wanneer je echter volledige schade rijdt, dan kan dit van je risicovrije jaren afgaan. Bovendien betaal je ook dan de eigen risico die de leasemaatschappij heeft vastgesteld.

Het is voor iedereen met een rijbewijs mogelijk om in een leaseauto te rijden en het is ook toegestaan om iemand anders in de auto te laten rijden. Onthoud wel dat jij eindverantwoordelijk blijft. Zodra er schade wordt gereden bij een Personal lease Skoda, gaat dit dan ook van jouw schadevrije jaren af. Belangrijk om te onthouden wanneer je besluit om een leaseauto af te sluiten voor iemand anders. Je moet een dergelijk risico dus wel kunnen accepteren.

Leave a Response